Bekijk de uitzending van Toneel op 2: De koopman van Venetië terug

Zo 24 december 2017 | 13:25 Toneel op 2: De koopman van Venetië

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Toneel op 2: De koopman van Venetië gemist? Bekijk hier naar Toneel op 2: De koopman van Venetië gemist.

Toneel op 2: De koopman van Venetië

Datum
Zo 24 december 2017
Tijd
13:25 tot 16:00
Zender
NPO 2 extra
Genre
Serie, Drama
Regisseur
Theu Boermans
Acteurs
Pierre Bokma, Jappe Claes, Harry van Rijthoven, Mike Reus, Loes Haverkort, Eva Van Der Gucht
Deel-url
gids.tv/19356872

In het Venetië van 'De Koopman van Venetië' is geld de maat van alle dingen. En het is de jacht op geld, in de vorm van een rijke bruid of succes op de beurs, die de hoofdrolspelers in dit beroemde (en beruchte!) stuk van Shakespeare voortdrijft en tegen elkaar opzet.

Komedie en inktzwart drama wisselen elkaar af als de jonge edelman Bassanio geld wil lenen van zijn vriend Antonio, de koopman, om de knappe en rijke Portia het hof te maken. Antonio zit echter krap bij kas en leent het op zijn beurt bij de Joodse bankier Shylock.

Deze haat Antonio, vanwege alle minachting en discriminatie die hij als allochtoon in het christelijke Venetië heeft moeten verdragen, en vraagt 'voor de grap' een pond van Antonio's vlees : als hij het geld niet op tijd terug betaalt zal Shylock het hoogst persoonlijk uit zijn lichaam mogen snijden. En als Antonio's handelsschepen niet op tijd terugkeren en bovendien Shylocks dochter wordt geschaakt door een vriend van Bassanio, eist de verbitterde Shylock zijn borg op.

Daarin gesteund door de strenge wetten van Venetië. Een uitvoering van De Theatercompagnie.

Toneel op 2: De koopman van Venetië op tv

.