Bekijk de uitzending van Toms Ierland terug

Za 23 november 2019 | 20:20 Toms Ierland

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Toms Ierland gemist? Bekijk hier naar Toms Ierland gemist.

Toms Ierland

Datum
Za 23 november 2019
Tijd
20:20 tot 21:00
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2019
Presentatie
Tom Egbers
Deel-url
gids.tv/23332204

Na zijn tocht door Engeland gaat Tom Egbers in zijn volgende documentaireserie Toms Ierland op ontdekkingsreis in Ierland, het land van zijn voorouders.

Pijnlijke relatie
De grootvader van Egbers' grootvader ontvluchtte Ierland halverwege de 19e eeuw vanwege de hongersnood. Hij vertrok naar Engeland, het buurland waarmee Ierland een pijnlijke relatie heeft.

Beweging
Tom Egbers rijdt door het prachtige, mystieke landschap aan de rand van Europa. Daar ziet hij dat het land duidelijk in beweging is. Tom ontmoer er mensen om van te houden en spreekt ze over de brexit, de katholieke kerk en het verleden en de toekomst.

Identiteit
In de eerste aflevering vertelt komiek Andrew Maxwell hoe de Ierse identiteit zich verhoudt tot de Engelse. Van radiopresentatrice Ola Majekodunmi hoort hij in het Iers over het nieuwe Ierland. En in Belfast zoeken protestantse en katholieke scholieren naar hun gezamenlijke identiteit nu ze de Europese dreigen te verliezen.

Bekijk de eerste beelden van Toms Ierland op gids.tv/v139737/toms-ierland

Toms Ierland op tv

Katholieke engeland tom egbers scholieren documentaire kerk ierland documentaireserie bevolking belfast katholieke kerk komiek eerste aflevering hongersnood identiteit maxwell relatie landschap eeuw europa brexit eerste beelden voorouders seizoen beweging aflevering 1 andrew.