Bekijk de uitzending van Tijd voor MAX: Erik Scherder, Dwight Dissels en meer terug

Do 11 juni 2020 | 17:10 Tijd voor MAX: Erik Scherder, Dwight Dissels en meer

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Tijd voor MAX: Erik Scherder, Dwight Dissels en meer gemist? Bekijk hier naar Tijd voor MAX: Erik Scherder, Dwight Dissels en meer gemist.

Tijd voor MAX: Erik Scherder, Dwight Dissels en meer

Datum
Do 11 juni 2020
Tijd
17:10 tot 17:55
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Martine van Os, Sybrand Niessen
Deel-url
gids.tv/24517204

Onderwerpen van deze uitzending

- Met huisarts Ted van Essen bespreken we het laatste nieuws rondom corona en hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder heeft een update over Hou Ritme Tegen Corona!

- Marjan Rijk schreef het boek Vergeten goud over zwemster Rie Mastenbroek. De Rotterdamse Rie Mastenbroek haalde op haar 17e tijdens de Olympische Spelen in Berlijn in 1936 op drie zwemonderdelen, goud en zilver. Een bijzonder zwemtalent dat al snel na die Olympische Spelen in de vergetelheid raakte. Hoe zag de zwemsport er toen uit? En wie was Rie precies? Marjan Rijk schuift aan om het te vertellen.

- Schiermonnikoog werd als laatste stukje Nederland 75 jaar geleden bevrijd. In Tijd voor MAX bellen we met burgemeester Ineke van Gent.

- Na het neerhalen van standbeelden in Engeland, België en Amerika woedt het debat verder: is het neerhalen van standbeelden een aanval op de geschiedenis of juist een correctie op het verleden?

- We bespreken het met theatermaker en historicus Eveline van Rijswijk.

- En Dwight Dissels zingt zijn nieuwe single ‘Echte Nederlander’. Hij treedt op met 4 strijkers van het Metropole Orkest en een pianist.

Tijd voor MAX: Erik Scherder, Dwight Dissels en meer op tv

.