Bekijk de uitzending van Tijd voor MAX terug

Di 9 juni 2020 | 11:10 Tijd voor MAX

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Tijd voor MAX gemist? Bekijk hier naar Tijd voor MAX gemist.

Tijd voor MAX

Datum
Di 9 juni 2020
Tijd
11:10 tot 12:00
Zender
NPO 1
Genre
Informatief
Acteurs
Martine van Os, Sybrand Niessen
Twitter hashtag
#tijdvoormax
Deel-url
gids.tv/24503772

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

- Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink opent de Prokkelweek. Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Om te laten zien hoe belangrijk en waardevol deze ontmoetingen zijn, is er elk jaar een Prokkelweek.

- In deze coronatijd liggen veel theater-, film- en tv-producties stil, maar je kunt de intelligente lockdown ook aangrijpen om er juist een programma over te maken. Zoals in die KPN-serie Rare Tijden. Ferdi Stofmeel speelt een van de hoofdrollen en schuift bij ons aan.

- We zijn kuddedieren. In vier afleveringen onderzoekt filosoof Stine Jensen de gevolgen van het volgen. Wat is de kracht en wat de keerzijde van het volgen? En welke mechanismen komen er op gang als je je bij een groep aansluit?

- Werden ongehuwde vrouwen tussen 1950 en 1980 gedwongen om hun kind af te staan? Dat is het onderwerp van een groot overheidsonderzoek, waarin grove fouten zijn gemaakt. We bespreken het met belangenbehartiger Eugénie Smits van Waesberghe.

- En Naomi van der Linden en Jeannine la Rose treden op! Ze staan samen (corona-proof) in het theater.

Tijd voor MAX op tv

.