Tijd voor MAX: Rick Brink, Stine Jensen en meer

Meest recente uitzending
Datum
Ma 8 juni 2020
Tijd
17:10 tot 17:55
Genre
Informatief
Acteurs
Martine van Os, Sybrand Niessen
Website
Tijd voor MAX: Rick Brink, Stine Jensen en meer
Deel-url
gids.tv/24498024

Onderwerpen van deze uitzending

- Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink opent de Prokkelweek. Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Om te laten zien hoe belangrijk en waardevol deze ontmoetingen zijn, is er elk jaar een Prokkelweek.

- In deze coronatijd liggen veel theater-, film- en tv-producties stil, maar je kunt de intelligente lockdown ook aangrijpen om er juist een programma over te maken. Zoals in die KPN-serie Rare Tijden. Ferdi Stofmeel speelt een van de hoofdrollen en schuift bij ons aan.

- We zijn kuddedieren. In vier afleveringen onderzoekt filosoof Stine Jensen de gevolgen van het volgen. Wat is de kracht en wat de keerzijde van het volgen? En welke mechanismen komen er op gang als je je bij een groep aansluit?

- Werden ongehuwde vrouwen tussen 1950 en 1980 gedwongen om hun kind af te staan? Dat is het onderwerp van een groot overheidsonderzoek, waarin grove fouten zijn gemaakt. We bespreken het met belangenbehartiger Eugénie Smits van Waesberghe.

- En Naomi van der Linden en Jeannine la Rose treden op! Ze staan samen (corona-proof) in het theater.

Meer op tv: MVV op tv , Handbal op tv en Super Bowl op tv

Tijd voor MAX: Rick Brink, Stine Jensen en meer gemist