Bekijk de uitzending van Thomas Morel: Picture Perfect terug

Do 11 oktober 2018 | 23:10 Thomas Morel: Picture Perfect

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Thomas Morel: Picture Perfect gemist? Bekijk hier naar Thomas Morel: Picture Perfect gemist.

Thomas Morel: Picture Perfect

Datum
Do 11 oktober 2018
Tijd
23:10 tot 00:10
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2017
Regisseur
Ida Kleppe
Deel-url
gids.tv/21090112

Thomas Morel is een jonge fotograaf die gefascineerd is door beweging. Hij richt zijn camera op roofvogels in duikvlucht, op spartelende vissen in snel stromende beekjes, en op dansers die sprongen maken in een regen van verf of water.

Terwijl Morel gestaag carrière maakt, heeft hij het niet gemakkelijk met zichzelf. Periodes waarin hij hyperactief en geïnspireerd is, worden onvermijdelijk gevolgd door depressies waaraan hij zich met moeite ontworstelt.

Thomas Morel verhuisde op zijn zestiende van Nederland naar het Noorse Feios. Zijn ouders wilden er een boerderij beginnen. Om zijn vrienden in Nederland te laten zien hoe mooi Noorwegen was, begon hij te fotograferen en leerde zichzelf de kneepjes van het vak. Hij studeerde sport en combineerde zijn interesse voor het menselijke vermogen om de zwaartekracht te trotseren met zijn passie voor fotografie.

Thomas Morel: Picture Perfect op tv

Sport vissen noorwegen nederland fotograaf regen documentaire camera verf boerderij vermogen fotografie fotograferen zwaartekracht depressies roofvogels water ouders beweging.