Bekijk de uitzending van The World Heritage terug

Ma 13 augustus 2018 | 13:01 The World Heritage

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van The World Heritage gemist? Bekijk hier naar The World Heritage gemist.

The World Heritage

Datum
Ma 13 augustus 2018
Tijd
13:01 tot 13:11
Zender
ONS
Deel-url
gids.tv/20815325

Natuurdocumentaire, Natuurprogramma Aarde - The Grand Canyon. Van de piramides van Gizeh tot de Chinese Muur en de Galapagos Eilanden: overal op aarde is kostbaar historisch en natuurlijk erfgoed te vinden.

Deze unieke bouwwerken en gebieden verdienen het beschermd en bewaard te worden, zodat de mensheid er ook in de toekomst van kan blijven genieten. Daarom is de VN-organisatie UNESCO in 1972 begonnen met het aanwijzen van locaties die behoren tot het werelderfgoed.

Deze locaties staan bekend als de World Heritage sites, en ze zijn er in drie soorten. "Cultureel erfgoed" betreft voornamelijk historische locaties en gebouwencomplexen. Bij "natuurlijk erfgoed" gaat het om natuurverschijnselen en streken die hun waarde ontlenen aan esthetische of wetenschappelijke argumenten of pure zeldzaamheid.

En onder "culturele landschappen" worden locaties verstaan waar mens en natuur samen iets uitzonderlijks hebben gecre?erd.

The World Heritage op tv

.