Bekijk de uitzending van The Workers Cup terug

Wo 18 juli 2018 | 22:45 The Workers Cup IMDb: 7.2

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van The Workers Cup gemist? Bekijk hier naar The Workers Cup gemist.

The Workers Cup

Datum
Wo 18 juli 2018
Tijd
22:45 tot 23:40
Zender
NPO 2
IMDb
7.2
Genre
Documentaire
Jaar
2017
Regisseur
Adam Sobel
Twitter hashtag
#theworkerscup
Deel-url
gids.tv/20593539

Een miljoen migranten uit landen als Nepal, India en Ghana werken in Qatar om de faciliteiten voor het WK voetbal van 2022 te realiseren. De 2Doc The Workers Cup laat zien hoe ze overdag bouwen aan stadions waar ze ’s avonds een eigen voetbalcompetitie spelen.

Voor het eerst kreeg een filmteam toegang tot deze controversiële bouwlocatie en gaf zo stem aan de arbeiders tijdens hun enthousiaste voorbereiding op hun eigen voetbalbeker. Het zijn de armste mensen uit India, Nepal, Bangladesh, de Filippijnen en, in toenemende mate uit Afrika, die in het rijkste land van de wereld komen werken. De arbeidsomstandigheden zijn slecht. Deze mannen werken buitengewoon lange uren voor karige salarissen en ze leven geïsoleerd in kampen, die buiten de stadsgrenzen zijn gebouwd. Verborgen tussen een snelweg en afgelegen stuk woestijn, ligt het Umm Salal Camp, goed uit het zicht. Dat geldt ook voor de 4000 mannen die er wonen.

De film volgt een groep mannen in het kamp die zijn gekozen om deel te nemen aan de Workers Cup, een voetbaltoernooi voor arbeiders. Het toernooi wordt gesponsord door dezelfde commissie die het WK 2022 organiseert. 24 bouwbedrijven zijn uitgenodigd om een ??team van werknemers samen te stellen. In de loop van het toernooi volgen we de mannen wanneer ze als helden op het voetbalveld spelen, maar ook als ze weer als naamloze arbeider verder zwoegen.

The Workers Cup op tv

Voetbal india woestijn werknemers miljoen fifa wk voetbal bangladesh documentaire arbeidsomstandigheden film qatar kamp afrika snelweg wereldkampioenschap nepal arbeiders kampen toernooi voetbalveld bouwbedrijven filippijnen migranten wk 2022 ghana stadions 2022 salarissen verborgen uitgenodigd helden werken adam 2doc voorbereiding.
The Workers Cup - Trailer