Bekijk de uitzending van The Witchdoctor Hunters terug

Wo 10 april 2019 | 23:05 The Witchdoctor Hunters

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van The Witchdoctor Hunters gemist? Bekijk hier naar The Witchdoctor Hunters gemist.

The Witchdoctor Hunters

Datum
Wo 10 april 2019
Tijd
23:05 tot 00:10
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2019
Regisseur
Joost van der Valk, Mags Gavan
Deel-url
gids.tv/22066568

In deze documentaire wordt Peter Sewakiryanga gevolgd. Hij is in Oeganda met een internationaal team van rechercheurs. Peter maakt jacht op malafide medicijnmannen, die het bijgeloof in kinderoffers verspreiden en er niet voor terugdeinzen om voor grof geld kinderen te verwonden en te vermoorden. Sewakiryanga zet zich al 10 jaar om deze kinderoffers te bestrijden. Ook heeft hij een opvanghuis opgezet voor slachtoffers.

De film laat ziet wat Peter bereikt voor deze bedreigde kinderen van Oeganda. Naast zijn werk voor het rechercheteam heeft Peter op het platteland een opvanghuis opgericht waar kinderen, die ter nauwer nood aan hun moordenaar zijn ontsnapt en die vaak gewond en getraumatiseerd zijn, kunnen herstellen.

Kyampisi Childcare Ministries is een oase van hoop en optimisme, die niet alleen een veilig thuis biedt aan de slachtoffers, maar ook voor Peter zelf een plek is om op adem te komen en de gruwelijke ervaringen waar hij tegen strijdt, te verwerken.

The Witchdoctor Hunters op tv

.