Bekijk de uitzending van The Walking Dead terug

Ma 13 oktober 2014 | 22:00 The Walking Dead

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van The Walking Dead gemist? Bekijk hier naar The Walking Dead gemist.

The Walking Dead

Datum
Ma 13 oktober 2014
Tijd
22:00 tot 22:50
Zender
FOX
Genre
Actie, Serie, Drama
Jaar
2014
Twitter hashtag
#walkingdead
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/12110670

Vanavond de première van seizoen 5 van de hitserie The Walking Dead, waarin een agent met een groep overlevenden strijdt tegen vleesetende zombies.

De makers van de succesvolle Amerikaanse zombieserie The Walking Dead krijgen er maar geen genoeg van; ze werken aan een zesde seizoen.
De eerste aflevering van seizoen vijf moet nog worden uitgezonden, maar de fans hebben nu nóg een seizoen om naar uit te kijken.
"We zijn erg trots dat we op 12 oktober een nieuwe episode kunnen tonen aan fans over de hele wereld, maar we zijn ook trots op het feit dat er nog een reeks komt van deze buitengewone serie", zegt de woordvoerder van de Amerikaanse omroep AMC.
The Walking Dead wordt in zo'n 120 landen uitgezonden.

The Walking Dead is een Amerikaanse televisieserie over een groep mensen die trachten te overleven in een wereld vol zombies. De reeks werd ontwikkeld door scenarist en regisseur Frank Darabont. Het verhaal speelt zich af in Atlanta (Georgia) en werd gebaseerd op de door Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard bedachte gelijknamige strip.

Zoals in de strips is de serie geen horror, maar eerder een drama. Ook is het verhaal niet gericht op het uitroeien van zombies, maar wel over het wel en wee van een groep mensen die trachten te overleven in extreme omstandigheden en op zoek zijn naar een veilige plaats waar ze beschermd zijn tegen de zombies. Tijdens de reeks veranderen de personages sterk, bijvoorbeeld hun karakter en hun onderling vertrouwen. Ook komen diverse ethische kwesties aan bod, geschillen tussen mensen met verschillende meningen enzovoort. In het begin van de reeks lijkt de groep hecht aan elkaar te hangen, maar iedereen zal meer en meer op eigen houtje handelen. Ook wordt het wantrouwen tussen de overlevenden groter.

The Walking Dead op tv

.
The Walking Dead: Promo seizoen 5