Bekijk de uitzending van The Walking Dead terug

Di 11 februari 2014 | 22:10 The Walking Dead

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van The Walking Dead gemist? Bekijk hier naar The Walking Dead gemist.

The Walking Dead

Datum
Di 11 februari 2014
Tijd
22:10 tot 23:00
Zender
FOX
Jaar
2013
Twitter hashtag
#thewalkingdead
Deel-url
gids.tv/10729665

In februari kunnen de talloze fans van de dramaserie ‘The Walking Dead’ hun hart ophalen. Na een korte tussenpauze zijn de laatste acht afleveringen van seizoen 4 vanaf vanavond binnen 48 uur na de Amerikaanse première in Nederland te zien op de zender FOX. In de Verenigde Staten is de AMC-serie inmiddels uitgegroeid tot een ongekend succes. Met 20,2 miljoen kijkers die afstemden op de eerste aflevering van het vierde seizoen, brak de reeks in Amerika een nieuw record. Gezien de uitzonderlijke kijkcijfers is er al getekend voor een vijfde seizoen.


Nu de groep overlevenden In de spetterende tussenseizoensfinale uit elkaar is gedreven, gaat Iedereen zijn eigen weg op zoek naar een nieuw thuis. Een onbekend trio kruist het pad van Rick tijdens zijn reis naar Washington. Het drietal bestaat uit de scheikundedocent dr. Eugene Porter (Josh McDermitt), sportcoach sergeant Abraham Ford (Michael Cudlitz) en Rosita (Christian Serratos). De drie nieuwe personages die hun opwachting maken in de serie hebben ook een belangrijke rol in de comics van Robert Kirkman. De voorlaatste aflevering van het vierde seizoen wordt geregisseerd door David S. Goyer, de schrijver en producent van de FOX-serie ‘Da Vinci’s Demons’.


The Walking Dead is een Amerikaanse televisieserie over een groep mensen die trachten te overleven in een wereld vol zombies. De reeks werd ontwikkeld door scenarist en regisseur Frank Darabont. Het verhaal speelt zich af in Atlanta (Georgia) en werd gebaseerd op de door Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard bedachte gelijknamige strip.

Zoals in de strips is de serie geen horror, maar eerder een drama. Ook is het verhaal niet gericht op het uitroeien van zombies, maar wel over het wel en wee van een groep mensen die trachten te overleven in extreme omstandigheden en op zoek zijn naar een veilige plaats waar ze beschermd zijn tegen de zombies. Tijdens de reeks veranderen de personages sterk, bijvoorbeeld hun karakter en hun onderling vertrouwen. Ook komen diverse ethische kwesties aan bod, geschillen tussen mensen met verschillende meningen enzovoort. In het begin van de reeks lijkt de groep hecht aan elkaar te hangen, maar iedereen zal meer en meer op eigen houtje handelen. Ook wordt het wantrouwen tussen de overlevenden groter.

The Walking Dead op tv

Amerika verenigde staten washington miljoen nederland overlevenden regisseur record moore beschermd schrijver strips zombies première serie dramaserie kijkcijfers eerste aflevering horror ophalen overleven zender atlanta rick sergeant walking abraham fans eugene hart karakter the walking dead.