The Truman Show

Meest recente uitzending
The Truman Show
Datum
Ma 28 september 2020
Tijd
20:40 tot 22:30
IMDb
8.1
Genre
Film
Jaar
1998
Regisseur
Peter Weir
Acteurs
Noah Emmerich, Jim Carrey, Natascha McElhone, Ed Harris, Laura Linney
Twitter hashtag
#thetrumanshow
Deel-url
gids.tv/25156959

The Truman Show is een Amerikaanse komedie- en dramafilm uit het jaar 1998. Deze productie is geregisseerd door Peter Weir. Met in de hoofdrol Jim Carrey.

Het leven van Truman Burbank lijkt alledaags en onbenullig, maar toch volgen miljoenen televisiekijkers over de hele wereld alle ontwikkelingen in zijn bestaan. Truman is zich echter niet bewust van het feit dat duizenden minicamera's al zijn activiteiten registreren en uitzenden, vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week. Trumans vrouw, zijn beste vriend en de mensen die rondwandelen in de straten; het zijn allemaal acteurs en figuranten. Niets of niemand is wat het lijkt. Truman heeft niets in de gaten, tot op de dag dat hij vreemde boodschappen opvangt.

Deze komedie laat een geheel andere kant van acteur Jim Carrey zien en laat ons zijn belachelijke doch amusante rollen zoals in ‘The Mask’ (1994) en ‘Ace Ventura’ (1994) even vergeten. De flexibiliteit van Jims gezicht staat voor de verandering in deze film niet centraal en voor 99 minuten is dit een hele verademing. Een bijzonder verfrissende film met een lach en een traan.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-truman-show

Meer op tv: Korfbal op tv , Fortuna Sittard op tv en FC Oss op tv

Video