Bekijk de uitzending van The Trial of Ratko Mladic terug

Ma 20 mei 2019 | 20:25 The Trial of Ratko Mladic IMDb: 7.4

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van The Trial of Ratko Mladic gemist? Bekijk hier naar The Trial of Ratko Mladic gemist.

The Trial of Ratko Mladic

Datum
Ma 20 mei 2019
Tijd
20:25 tot 22:00
Zender
NPO 2
IMDb
7.4
Genre
Documentaire
Jaar
2018
Regisseur
Henry Singer, Robert Miller
Deel-url
gids.tv/22279895

Mladic is door het Internationaal Gerechtshof in Den Haag aangeklaagd voor de ergste wreedheden in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog. In de documentaire The trial of Ratko Mladic worden zowel de verdediging als de aanklagers gevolgd tijdens het grootste strafproces sinds het Neurenberg-tribunaal.

Op 22 november 2017 wordt de Bosnisch-Servische legergeneraal Ratko Mladic schuldig bevonden aan genocide en misdaden tegen de menselijkheid en tot levenslang veroordeeld. Mladic was in de jaren negentig van de vorige eeuw één van de beruchtste hoofdrolspelers in de Bosnische oorlog. Zijn naam was synoniem aan de moord op meer dan 7000 moslimmannen en -jongens in Srebrenica in 1995.

The trial of Ratko Mladic volgt het proces tegen Mladic, dat in 2012 van start ging, gedurende vijf jaar. En dat van beide kanten. Met de volledige toegang die de filmmakers kregen tot zowel de aanklagers en getuigen van destijds als de verdedigers, Mladic' familie en zijn aanhangers in Bosnië, wordt een zwarte bladzijde in de Europese geschiedenis gereconstrueerd.

The Trial of Ratko Mladic op tv

Moord tweede wereldoorlog oorlog den haag celstraf documentaire wereldoorlog genocide levenslang geschiedenis joegoslaviëtribunaal bosnië gerechtshof internationaal gerechtshof srebrenica aanhangers schuldig verantwoordelijkheid misdaden tegen de menselijkheid ratko mladic mladic 1995 miller strafproces trial getuigen misdaden eeuw europa proces start dood ratko generaal europese geschiedenis familie de verdediging zwarte internationaal deze veroordeeld aangeklaagd.
The Trial of Ratko Mladic - Trailer