Bekijk de uitzending van The Sixth Sense terug

Vr 17 juli 2015 | 22:00 The Sixth Sense IMDb: 8.2

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van The Sixth Sense gemist? Bekijk hier naar The Sixth Sense gemist.

The Sixth Sense

The Sixth Sense
Datum
Vr 17 juli 2015
Tijd
22:00 tot 23:50
Zender
NPO 3
IMDb
8.2
Genre
Thriller
Jaar
1999
Regisseur
M. Night Shyamalan
Acteurs
Bruce Willis, Haley Joel Osment, Toni Collette, Olivia Williams, Donnie Wahlberg
Twitter hashtag
#thesixthsense
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/13718986

De achtjarige Cole Sear draagt al geruime tijd een huiveringwekkend geheim met zich mee: hij kan dode mensen zien. De kleine jongen is doodsbang en beseft niet goed wat hem overkomt. Compleet gedestabiliseerd door zijn paranormale gave durft Cole zijn geheim aan niemand toe te vertrouwen, tot hij kennismaakt met kinderpsycholoog Malcolm Crowe. Die probeert Coles bovennatuurlijke krachten zo goed mogelijk te doorgronden, maar wordt al snel geconfronteerd met een waarheid die zijn verstand te boven gaat.

De film stond in Amerika wekenlang op nummer één, wat opmerkelijk is voor een film waarin allesoverheersende special effects niet de dienst uitmaken en waarin verdacht weinig levens op het spel staan. De dreiging in deze film zit hem voornamelijk in de vertolking van de zichtbaar lijdende Haley Joel Osment, in de suggestieve geluidsband en in het camerawerk van Tak Fujimoto, die ook de fotografie van 'Silence of the Lambs' voor zijn rekening had genomen.

The Sixth Sense op tv

.
The Sixth Sense - Trailer