Bekijk de uitzending van The Secret Life of the Zoo terug

Za 16 november 2019 | 20:15 The Secret Life of the Zoo

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van The Secret Life of the Zoo gemist? Bekijk hier naar The Secret Life of the Zoo gemist.

The Secret Life of the Zoo

Datum
Za 16 november 2019
Tijd
20:15 tot 20:50
Zender
Eén
Genre
Documentaire
Jaar
2018
Deel-url
gids.tv/23268082

Seizoen 5 - Aflevering 11 - Documentairereeks over het leven achter de schermen van Chester Zoo.

Sommige diersoorten zijn in de natuur heel giftig, maar merkwaardig genoeg zijn ze dat in de dierentuin niet. De blauwe pijlgifkikker is er zo een. Deze kikker haalt z'n gif uit de insecten die hij normaal eet, maar in gevangenschap krijgt hij een onschuldig dieet. Toch moeten de verzorgers voorzichtig zijn als ze met deze vinnige amfibieën werken. En hoe snel deze kikkers ook zijn, des te trager zijn de tweevingerige luiaards even verderop in zoo. De bewakers hopen dat het koppeltje Tina en Rico nu eindelijk eens werk gaat maken van de voortplanting. Maar traag als ze zijn, is dat er nog altijd niet van gekomen. En ook bij de Aziatische leeuwen van Chester Zoo wachten ze al heel lang op een welpje. Deze leeuwen zijn iets kleiner dan hun Afrikaanse soortgenoten en vooral veel zeldzamer. Dierentuinen spelen daarom een heel belangrijke rol in hun voortbestaan.

The Secret Life of the Zoo op tv

Dierentuin natuur documentaire kikker insecten welpje dieet achter de schermen tina kikkers gevangenschap bewakers giftig voortbestaan onschuldig secret voortplanting chester normaal leeuwen schermen werken dierentuinen life wachten seizoen lang deze chester zoo.