The Revenant

Meest recente uitzending
The Revenant
Datum
Za 30 mei 2020
Tijd
20:00 tot 23:00
IMDb
8.0
Genre
Drama
Jaar
2015
Regisseur
Alejandro G. Iñárritu
Acteurs
Domhnall Gleeson, Leonardo DiCaprio, Lukas Haas, Brendan Fletcher, Tom Hardy
Twitter hashtag
#therevenant
Deel-url
gids.tv/24445231

The Revenant is een Oscar winnende Amerikaanse biografische western uit 2015, onder regie van Alejandro González Iñárritu. De productie is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2002 van Michael Punke dat weer gebaseerd is op het verhaal van de pelsjager Hugh Glass.

De 37-jarige avonturier Hugh Glass sluit zich in het jaar 1823 aan bij Rocky Mountain Fur Company, een onderneming pelsjagers die de bovenloop van de rivier Missouri afspeurt op zoek naar pelsdieren. Tijdens een zware expeditie diep in de ruige Amerikaanse wildernis wordt de 19e-eeuwse avonturier Hugh Glass aangevallen door een beer en voor dood achtergelaten door zijn gezelschap. Tijdens zijn overlevingstocht ondergaat Glass ondenkbare tegenslagen en wordt hij verraden door metgezel John Fitzgerald. Gedreven door zijn wil om te leven en zijn liefde voor zijn familie, moet Glass zich een weg banen door een zware en strenge winter tijdens zijn meedogenloze overlevingstocht om uiteindelijk toch verlossing te vinden.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-revenant

Deze film is onderdeel van de Meimaand Filmmaand 2020 op Veronica. Bekijk het overzicht van alle films op gids.tv/8208/meimaand-filmmaand.

Meer op tv: Europa League op tv , NAC Breda op tv en Honkbal op tv

Video