Bekijk de uitzending van The Pursuit of Happyness terug

Vr 11 januari 2019 | 20:30 The Pursuit of Happyness IMDb: 8.0

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van The Pursuit of Happyness gemist? Bekijk hier naar The Pursuit of Happyness gemist.

The Pursuit of Happyness

The Pursuit of Happyness
Datum
Vr 11 januari 2019
Tijd
20:30 tot 22:58
Zender
RTL 8
IMDb
8.0
Genre
Drama
Jaar
2006
Regisseur
Gabriele Muccino
Acteurs
Will Smith, Jaden Smith, Thandie Newton, Brian Howe, Takayo Fischer
Twitter hashtag
#thepursuitofhappyness
Deel-url
gids.tv/21609681

The Pursuit of Happyness is een Amerikaanse speelfilm uit 2006 met Will Smith, naar het gelijknamige boek dat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal dat zich afspeelt in San Francisco in de jaren 80.

Het leven van Chris Gardner (Will Smith) bestaat uit onbetaalde rekeningen en onverkoopbare handel. Wanneer hij uit zijn appartement wordt gezet en zijn vrouw Linda hem verlaat, komen Chris en zijn vijfjarig zoontje Christopher (Jaden Smith) alleen op straat te staan. Chris zet alles op alles om voor een betere toekomst te zorgen. Bij een groot aandelenkantoor begint hij aan een onbetaalde stage met het mogelijke vooruitzicht op een baan. Maar het valt niet mee om het werk te combineren met een dakloos bestaan en de opvoeding van zijn zoontje.

In het melodrama 'The Pursuit of Happyness' wordt hoofdrolspeler Will Smith bijgestaan door zijn eigen zoon Jaden Smith in de rol van de kleine Christopher. Voor de regie wilde Smith de Italiaanse filmmaker Gabriele Muccino hebben, nadat hij diens film L'ultimo baccio uit 2001 gezien had. Het scenario van 'The Pursuit of Happyness' werd geschreven door Steve Conrad die eerder het scenario van 'The Weather Man' afleverde. De spelfout in de titel - happyness in plaats van happiness - is opzettelijk: in de film is te zien dat kinderen op de muur van de crèche woorden geschreven hebben zoals ze ze zelf wilden spellen.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-pursuit-of-happyness

The Pursuit of Happyness op tv

Rekeningen filmmaker vrouw film san francisco opvoeding appartement handel stagiair jaren 80 dakloos francisco smith speelfilm verdelen happiness streamen kinderen stage spellen boek will smith scenario muur the pursuit of happyness straat 2006 baan drama zoon deze.
The Pursuit of Happyness - Trailer