Bekijk de uitzending van The Passion terug

Do 18 april 2019 | 20:35 The Passion

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van The Passion gemist? Bekijk hier naar The Passion gemist.

The Passion

Datum
Do 18 april 2019
Tijd
20:35 tot 22:20
Zender
NPO 1
Genre
Concert
Jaar
2019
Twitter hashtag
#thepassion
Deel-url
gids.tv/22109118

De negende editie van 'The Passion' vindt plaats in Dordrecht. Het is de plaats waar dit jaar 400 jaar geleden tijdens de Synode van Dordrecht de opdracht werd gegeven voor de eerste officiële Nederlandse Bijbelvertaling: de Statenbijbel. Deze vertaling was een revolutie voor het geloof en voor de Nederlandse taal. Dit jaar heeft 'The Passion' het thema 'Je bent niet alleen'.

Edwin Jonker en Edsilia Rombley vervullen dit jaar de rollen van Jezus en Maria. De verteller van The Passion 2019 is Martijn Krabbé. Zangers Lucas Hamming en Paul Sinha vertolken de rollen van de discipelen Judas en Petrus en acteur Porgy Franssen speelt het Pilatus-personage. De namen van de discipelen zijn: Rachel Rosier, Andries Lamain, Henk van Steeg, Joe Sinduhije, Iris van Loen, Sjoerd Dragtsma, Nienke van Dijk, Ron Boszhard, Wijnand Speelman en Grace Workala.

Presentator Klaas van Kruistum zal tijdens The Passion 2019 verslag doen van de processie.

The Passion op tv

Revolutie concert presentator dordrecht processie edwin acteur jezus petrus hamming the passion show passion synode thema opdracht opstaan vertaling zangers jonker franssen edsilia rombley edwin jonker klaas van kruistum porgy franssen rachel rosier ron boszhard sjoerd dragtsma sjoerd namen maria 2019 geloof deze.