Bekijk de uitzending van The Other Side of Everything terug

Wo 14 november 2018 | 23:00 The Other Side of Everything IMDb: 8.3

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van The Other Side of Everything gemist? Bekijk hier naar The Other Side of Everything gemist.

The Other Side of Everything

Datum
Wo 14 november 2018
Tijd
23:00 tot 00:35
Zender
NPO 2
IMDb
8.3
Genre
Documentaire
Jaar
2017
Regisseur
Mila Turajlic
Twitter hashtag
#theothersideofeverything
Deel-url
gids.tv/21288844

De Servische filmmaker Mila Turajlic onderzoekt de politieke geschiedenis van haar thuisland aan de hand van het leven van haar moeder Srbijanka: vooraanstaand politiek activist en professor.

Srbijanka Turajlic was twee jaar toen het huis van haar ouders in Belgrado door het communistische regime in tweeën werd gedeeld. Wanneer Srbijanka's dochter, filmmaakster Mila Turajlic, wordt geboren, is het huis nog steeds opgesplitst en dit blijft ook zo tijdens de burgeroorlog en de teloorgang van Joegoslavië en de revolutie die volgt.

Srbijanka heeft altijd in het familiehuis gewoond en is een prominent politiek activist, die een grote rol speelt in de revolutie. Dochter Mila filmt een ontroerend portret van haar moeder. Met cinematografische taal wordt het historische en het persoonlijke met elkaar verbonden. Herinneringen van een familie in combinatie met een portret van een land met sociale en politieke onrust.

The Other Side of Everything op tv

Belgrado burgeroorlog filmmaker activist revolutie politiek portret documentaire geschiedenis onrust regime dochter professor servische communistische moeder ouders familie.
The Other Side of Everything - Trailer