Bekijk de uitzending van The Mother of Beauty terug

Wo 16 januari 2019 | 22:55 The Mother of Beauty

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van The Mother of Beauty gemist? Bekijk hier naar The Mother of Beauty gemist.

The Mother of Beauty

Datum
Wo 16 januari 2019
Tijd
22:55 tot 23:55
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2019
Regisseur
Frank van Osch
Deel-url
gids.tv/21671968

In de documentaire The Mother of Beauty wordt het verhaal verteld van het Blue Book Modelling Agency-archief waarin het uitzonderlijke levensverhaal van modellenagent Emmeline Snively terug te vinden is. Zij was eigenaresse van The Blue Book Model Agency; hét modellenbureau van Hollywood in het naoorlogse Amerika. Het was Emmeline die Marilyn Monroe ontdekte en met haar nog talloze andere mannelijke en vrouwelijke modellen.

Vandaag de dag leven Emmeline Snively’s ideeën over beauty nog steeds bij haar modellen. Ze zijn nu rond de negentig jaar oud en houden vast aan hun verouderende schoonheid. Herinneringen uit hun jeugd, levenservaring, ouder worden en sterfelijkheid vertellen het verhaal van een periode gevuld met humor, verdriet en alles ertussenin. Hoe ging het er vroeger aan toe in de modellenwereld? Wat betekent het voor ze om ouder te worden? En blijft 'mooi zijn' belangrijk naarmate de jaren verstrijken?

The Mother of Beauty op tv

Amerika monroe documentaire model ouder worden hollywood humor verdriet marilyn monroe modellen jeugd 90 jaar moeder vast mother deze terug.