Bekijk de uitzending van The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring terug

Ma 3 augustus 2020 | 20:30 The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring IMDb: 8.8

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring gemist? Bekijk hier naar The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring gemist.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Datum
Ma 3 augustus 2020
Tijd
20:30 tot 00:10
Zender
NET 5
IMDb
8.8
Genre
Film
Jaar
2001
Regisseur
Peter Jackson
Acteurs
Noel Appleby, Sean Bean, Alan Howard, Ian Holm, Ian McKellen
Twitter hashtag
#LOTR
Deel-url
gids.tv/24811739

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring is het eerste deel van de filmtrilogie The Lord of the Rings, gebaseerd op J.R.R. Tolkiens gelijknamige bestseller. De film was in 2002 genomineerd voor dertien Oscars en won er uiteindelijk vier.

De kleine Hobbit Frodo Baggins krijgt bij toeval een bijzondere ring in zijn bezit. Het is De Ring van de duivelse Lord Sauron die eeuwen geleden zoek raakte. Met deze ring beschikt Sauron over absolute macht en kan hij iedereen op de wereld tot zijn slaaf maken. Om te zorgen dat dit niet gebeurt moet Frodo een lange tocht maken naar de plaats waar hij De Ring kan vernietigen. Hij staat daarbij niet alleen en wordt geholpen door Gandalf de tovenaar, Legolas de elf, Gimli de dwerg, Aragon, Boromir en 3 Hobbit vrienden. Samen vormen zij het genootschap van de ring dat op pad gaat om het kwaad te bestrijden.

50 miljoen mensen in 25 verschillende talen maakten al kennis met de epische sagen van J.R.R. Tolkien in zijn Lord Of The Rings boeken. Boeken die niet bepaald dun te noemen zijn. Maar wie er eenmaal in begint te lezen schijnt een obsessief volgeling van deze fantasy schrijver te worden. Zijn Lord Of The Rings is zelfs officieel uitgekozen tot populairste boek van de 20e eeuw. Eindelijk kunnen nu ook filmkijkers kennis maken met de wonderlijke schepsels, duivelse monsters, tovenaars, helden, elven, dwergen en prinsessen in de fantastische wereld van Tolkien. De 'Lord of the Rings'-triologie wordt qua regie helemaal verzorgd door Peter Jackson.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-lord-of-the-rings-the-fellowship-of-the-ring

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring op tv

.
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring - Trailer