Bekijk de uitzending van The Long Season terug

Ma 19 november 2018 | 20:25 The Long Season IMDb: 5.8

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van The Long Season gemist? Bekijk hier naar The Long Season gemist.

The Long Season

Datum
Ma 19 november 2018
Tijd
20:25 tot 22:00
Zender
NPO 2
IMDb
5.8
Genre
Documentaire
Jaar
2017
Regisseur
Leonard Retel Helmrich
Twitter hashtag
#thelongseason
Deel-url
gids.tv/21324053

Negen miljoen Syriërs hebben hun land verlaten na het uitbarsten van de oorlog. De meesten van hen zijn in kampen beland als Madjal Anjar in de Bekavallei, net over de grens met Libanon.

Het kamp is opgezet door seizoenswerkers uit Raqqa, die na de inname van hun stad door IS niet meer konden terugkeren. Sommigen hebben een lapje grond gehuurd dat ze bewerken, anderen verdienen af en toe wat bij met ploeteren op de akker van een lokale boer, die hen minachtend behandelt. Verder is het wachten op de bus uit Raqqa, die goederen en nieuws van thuis brengt. Het is een omgeving waarin frustratie snel omslaat in ruzie, getraumatiseerde kinderen zich agressief gedragen en vrouwen zeer beperkte bewegingsvrijheid hebben.

Veelbekroond documentairemaker Leonard Retel Helmrich weet met zijn single shot cinema verité-stijl diep in het kampleven door te dringen. Zijn camera hangt soms hoog in de lucht en glijdt soms laag over de grond. In vloeiende bewegingen komt hij zo extreem dicht bij de bewoners. Dat maakt het menselijk drama inzichtelijk dat schuilgaat achter een abstract cijfer als negen miljoen.

The Long Season op tv

Vrouwen oorlog miljoen vluchtelingen documentaire camera libanon bewoners ruzie kamp uitbarsten tentenkamp kampen agressief extreem cijfer opgezet kalifaat raqqa single syrisch cinema kinderen leonard retel helmrich leonard dicht wachten stad drama frustratie thuis.
The Long Season - Trailer