Bekijk de uitzending van The last legion terug

Do 18 oktober 2018 | 22:59 The last legion IMDb: 5.4

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van The last legion gemist? Bekijk hier naar The last legion gemist.

The last legion

The last legion
Datum
Do 18 oktober 2018
Tijd
22:59 tot 01:04
Zender
RTL 7
IMDb
5.4
Genre
Actiefilm
Jaar
2007
Regisseur
Doug Lefler
Acteurs
Colin Firth, Ben Kingsley, Aishwarya Rai, Peter Mullan, Kevin Mckidd
Twitter hashtag
#thelastlegion
Deel-url
gids.tv/21131604

Het is 476 na Chr. Het eens zo machtige Romeinse Rijk davert op zijn grondvesten. Romulus Augustulus, de keizerlijke troonopvolger, wordt door de Goten gevangengenomen en opgesloten in een afgelegen vesting.
Een aantal getrouwe strijders onder leiding van Aurelius (Colin Firth) - bevelhebber van een uitgedund legioen - en de geleerde Ambrosinus (Ben Kingsley), slagen erin hem te bevrijden. Achternagezeten door de Gotische leider Odoaker vluchten ze naar het Noorden in de hoop in Brittannië nog een legioen te vinden dat hen kan helpen. In hun zoektocht worden ze geholpen door een bijzonder zwaard en een mysterieuze oosterse krijger.
De historische avonturenfilm The Last Legion is gebaseerd op de gelijknamige roman van Valerio M. Manfredi en is geregisseerd door Doug Lefler. Lefler regisseerde eerder het vervolg op de avonturenfilm Dragonheart; A New Beginning en regisseerde afleveringen van de televisieserie Xena: Warrior Princess.
Colin Firth (Bridget Jones, The Girl With the Pearl Earring) en Oscarwinnaar Sir Ben Kingsley (Gandhi, Oliver Twist) spelen de hoofdrollen in dit actie-epos. De jonge acteur Thomas Sangster, die de rol van Romulus Augustus speelt, was eerder als de zoon van Colin Firth te zien in de familiefilm Nanny McPhee.

Bekijk meer over deze film op gids.tv/film/the-last-legion

The last legion op tv

Zoektocht film opgesloten rijk strijders acteur roman bevrijden vluchten troonopvolger colin keizerlijke nanny zwaard oliver pearl ben kingsley colin firth noorden kevin mckidd aishwarya rai peter mullan warrior leiding zoon.
The last legion - Trailer