The last legion

Meest recente uitzending
The last legion
Datum
Wo 26 februari 2020
Tijd
22:45 tot 00:55
IMDb
5.4
Genre
action
Jaar
2007
Regisseur
Doug Lefler
Acteurs
Ben Kingsley, Colin Firth, Peter Mullan, Aishwarya Rai, Kevin Mckidd
Twitter hashtag
#thelastlegion
Deel-url
gids.tv/23879119

Het is 476 na Chr. Het eens zo machtige Romeinse Rijk davert op zijn grondvesten. Romulus Augustulus, de keizerlijke troonopvolger, wordt door de Goten gevangengenomen en opgesloten in een afgelegen vesting.

Een aantal getrouwe strijders onder leiding van Aurelius (Colin Firth) - bevelhebber van een uitgedund legioen - en de geleerde Ambrosinus (Ben Kingsley), slagen erin hem te bevrijden. Achternagezeten door de Gotische leider Odoaker vluchten ze naar het Noorden in de hoop in Brittannië nog een legioen te vinden dat hen kan helpen. In hun zoektocht worden ze geholpen door een bijzonder zwaard en een mysterieuze oosterse krijger.

De historische avonturenfilm The Last Legion is gebaseerd op de gelijknamige roman van Valerio M. Manfredi en is geregisseerd door Doug Lefler. Lefler regisseerde eerder het vervolg op de avonturenfilm Dragonheart; A New Beginning en regisseerde afleveringen van de televisieserie Xena: Warrior Princess.

Colin Firth (Bridget Jones, The Girl With the Pearl Earring) en Oscarwinnaar Sir Ben Kingsley (Gandhi, Oliver Twist) spelen de hoofdrollen in dit actie-epos. De jonge acteur Thomas Sangster, die de rol van Romulus Augustus speelt, was eerder als de zoon van Colin Firth te zien in de familiefilm Nanny McPhee.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-last-legion

Meer op tv: Finale op tv , Juventus op tv en F1 op tv

Video