Bekijk de uitzending van The King's Speech terug

Za 16 januari 2021 | 21:10 The King's Speech IMDb: 8.0

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van The King's Speech gemist? Bekijk hier naar The King's Speech gemist.

The King's Speech

The King's Speech
Datum
Za 16 januari 2021
Tijd
21:10 tot 22:58
Zender
Eén
IMDb
8.0
Genre
Film
Jaar
2010
Regisseur
Tom Hooper
Acteurs
Derek Jacobi, Colin Firth, Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter, Michael Gambon
Twitter hashtag
#thekingsspeech
Deel-url
gids.tv/25706409

The King's Speech is een Australische, Britse en Amerikaanse historische dramafilm uit het jaar 2010. Met in de hoofdrol Colin Firth, Geoffrey Rush en Helena Bonham Carter. Een superieure en gelaagde feelgoodfilm met briljante cast.

Colin Firth als de stotterende koning George VI die een logopedist inschakelt om van zijn probleem af te komen en het land te leiden. Direct na het overlijden van zijn vader en het oneervolle aftreden van zijn broer Edward, wordt Bertie, die al zijn hele leven een ernstig stotterprobleem heeft, gekroond tot Koning George VI van Engeland. Zijn land staat op dat moment aan de vooravond van een oorlog, en het volk vraagt wanhopig om een leider in deze bange tijden. Zijn vrouw Elizabeth (Helena Bonham Carter) besluit contact te zoeken met de excentrieke logopedist Lionel Logue om George te helpen zijn spraak te verbeteren. Ondanks een wat moeilijke start lijkt Lionel's onorthodoxe methode zijn vruchten af te werpen: de Koning ontwikkelt niet alleen het vertrouwen in zijn stem om het volk toe te spreken, ook ontstaat er een hechte vriendschap tussen George en Lionel.

The King's Speech is het waargebeurde verhaal over Koning George VI, die om zijn stotterproblemen te overwinnen les kreeg van eigenzinnig logopedist Lionel Logue (Geoffrey Rush). De film sleepte talloze prijzen in de wacht, met als hoogtepunt vier Oscars voor Beste Film, Beste Regie (Tom Hooper), Beste Acteur (Colin Firth) en Beste Originele Scenario (David Seidler).

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-kings-speech

The King's Speech op tv

.
The King's Speech - Trailer