The Kingdom

Meest recente uitzending
The Kingdom
Datum
Zo 14 juni 2020
Tijd
03:00 tot 04:40
IMDb
7.0
Genre
Film
Jaar
2007
Regisseur
Peter Berg
Acteurs
Ashraf Barhom, Jamie Foxx, Chris Cooper, Jennifer Garner, Jason Bateman
Twitter hashtag
#thekingdom
Deel-url
gids.tv/24531738

Thriller met Jamie Foxx als een FBI agent die een team samenstelt om binnen een week een terrorist op te sporen.

FBI agent Ronald Fleury (Jamie Foxx) krijgt de opdracht van zijn leven: een team samenstellen om de terrorist op te sporen en gevangen te nemen die verantwoordelijk is voor een dodelijke aanval op Amerikanen in Saoedi Arabië. Ze hebben slechts een week om in de terroristencel te infiltreren. Het onderzoek wordt gehinderd door zand, hitte en taalproblemen, maar de belangrijkste hinderpaal is het cultuurverschil.

Het onderzoek wordt nog iets moeizamer als blijkt dat de Saoedische autoriteiten Fleury en zijn medewerkers voor geen cent vertrouwen. Voor hen is de aanslag op het Amerikaanse kamp een Saoedische kwestie waarvoor geen buitenlandse hulp nodig is - en zeker geen hulp van niet-moslims.

Jamie Foxx is een waar multitalent, niet alleen zingt hij de sterren van de hemel in ’Ray’ waarvoor hij een Oscar in ontvangst mocht nemen, hij kan ook een oorlogsdrama als Jarhead aan. Met ’The Kingdom’ zet hij opnieuw een ijzersterke hoofdrol neer. Foxx en regisseur Peter Berg werkten al eerder samen voor de actiefilm Collateral. Berg kreeg het idee voor ’The Kingdom’ toen hij een verslag zag van de terroristenaanval op de Khoba Towers in Saoedi Arabië. De Hezbollah liet toen een benzinewagen ontploffen waardoor 19 Amerikanen om het leven kwamen en nog eens 372 mensen gewond raakten. Berger wil nu laten zien hoe twee verschillende culturen omgaan met een gemeenschappelijk doel; vechten tegen terrorisme.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-kingdom

Meer op tv: De 24 Uur Van Le Mans op tv , Heerenveen op tv en Wimbledon op tv

Video