Bekijk de uitzending van The Hurt Locker terug

Ma 18 november 2019 | 00:00 The Hurt Locker IMDb: 7.6

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van The Hurt Locker gemist? Bekijk hier naar The Hurt Locker gemist.

The Hurt Locker

The Hurt Locker
Datum
Ma 18 november 2019
Tijd
00:00 tot 02:05
Zender
BBC Two
IMDb
7.6
Genre
The Hurt Locker
Jaar
2008
Regisseur
Kathryn Bigelow
Acteurs
Jeremy Renner, Anthony Mackie, Ralph Fiennes, Guy Pearce, Evangeline Lilly
Twitter hashtag
#thehurtlocker
Deel-url
gids.tv/23343587

The Hurt Locker is een Amerikaanse oorlog- en dramafilm uit het jaar 2008. Onder andere acteur Jeremy Renner (Avengers: Endgame) heeft een hoofdrol in deze intense oorlogsfilm.

Een groep Amerikaanse elitesoldaten is in Irak belast met een levensgevaarlijke opdracht: bommen ontmantelen in het heetst van de strijd. Wanneer sergeant James de leiding krijgt over een getraind ontmijningsteam, sleept hij zijn ondergeschikten roekeloos mee in een dodelijk kat-en-muisspel met de vijand. De dood laat hem schijnbaar onverschillig. Terwijl de mannen hun losgeslagen leider onder controle proberen te houden, explodeert de stad in chaos...

Deze oorlogsthriller van regisseuse Kathryn Bigelow (Point Break, Strange Days) ging in 2008 in wereldpremière tijdens het filmfestival van Venetië. Naast vele critici-prijzen kreeg de film maar liefst zes Oscars in 2010. Regisseur Kathryn Bigelow won als eerste vrouw de Oscar voor Beste Regie.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-hurt-locker-2008

The Hurt Locker op tv

.
The Hurt Locker - Trailer