Bekijk de uitzending van The Forum terug

Ma 20 januari 2020 | 22:20 The Forum

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van The Forum gemist? Bekijk hier naar The Forum gemist.

The Forum

Datum
Ma 20 januari 2020
Tijd
22:20 tot 23:55
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Jaar
2019
Regisseur
Marcus Vetter
Deel-url
gids.tv/23649861

Documentaire die een blik werpt achter de schermen van het World Economic Forum, de ontmoetingsplaats van de wereldwijde elite. Een project dat is bedoeld om de wereld beter te maken, maar werkt dat ook echt?

Machtigste mensen
Voor het eerst in de vijftigjarige geschiedenis van het World Economic Forum slaagde een onafhankelijke filmploeg erin een kijkje te nemen achter de schermen. Ze volgen de machtigste mensen ter wereld, staatshoofden en CEO's van grote bedrijven en NGO's die beslissingen nemen die een invloed hebben op ons allemaal, en dat terwijl de wereld op een kruispunt staat.

Inspanningen
De wereld verbeteren door dialoog, dat is de visie van Klaus Schwab, de 81-jarige oprichter van het forum. Behalve de intieme gesprekken tussen wereldleiders toont The Forum de inspanningen van activisten als Greta Thunberg en Rutger Bregman die het WEF gebruiken om discussies over klimaatverandering, duurzaam ondernemen en populisme op scherp zetten. Alles voor een 'betere wereld', maar hoe effectief is dit netwerk van de elite?

The Forum op tv

.