Bekijk de uitzending van The Fifth Element terug

Za 16 november 2019 | 20:30 The Fifth Element IMDb: 7.7

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van The Fifth Element gemist? Bekijk hier naar The Fifth Element gemist.

The Fifth Element

The Fifth Element
Datum
Za 16 november 2019
Tijd
20:30 tot 23:05
Zender
Veronica
IMDb
7.7
Genre
SF-actiefilm
Jaar
1997
Regisseur
Luc Besson
Acteurs
Bruce Willis, Milla Jovovich, Gary Oldman, Chris Tucker, Luke Perry
Twitter hashtag
#thefifthelement
Deel-url
gids.tv/23279626

The Fifth Element is een Franse actie- en sciencefictionfilm uit het jaar 1997. Deze productie is geregisseerd door Luc Besson. De hoofdrollen worden vertolkt door Bruce Willis, Gary Oldman en Milla Jovovich.

Moeder Aarde wordt bedreigd door buitenaardse demonen die elke vijfduizend jaar terugkomen. De demonen kunnen alleen worden verslagen door de vijf elementen met elkaar te verenigen. Vijf? Ja, naast het bekende, vuur, water, lucht en aarde is er namelijk nog een vijfde element in de vorm van de jonge roodharige vrouw Leeloo (Milla Jovovich), die de andere vier elementen bij elkaar moet brengen.

Regisseur Luc Besson schreef op zijn zestiende de eerste versie van wat uit zou groeien tot de film 'The Fifth Element'. Hij wilde vooral aantonen dat de Franse cinema tot meer in staat is dan tot wat hij beschouwt als pseudo-intellectuele films. In 2019 komt zijn nieuwe actiethriller 'Anna' uit. Met onder andere Sasha Luss, Luke Evans, Helen Mirren en Cillian Murphy in de hoofdrol.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-fifth-element

The Fifth Element op tv

.
The Fifth Element - Trailer