Bekijk de uitzending van The FA Cup terug

Wo 13 april 2016 | 20:00 The FA Cup

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van The FA Cup gemist? Bekijk hier naar The FA Cup gemist.

The FA Cup

Datum
Wo 13 april 2016
Tijd
20:00 tot 22:00
Zender
BBC One
Genre
Voetbal
Jaar
2016
Twitter hashtag
#FAcup
Deel-url
gids.tv/15429115

Live-verslag de FA Cup kwartfinale tussen West Ham United en Manchester United.

Terwijl vanavond de laatste twee halvefinalisten van het meest prestigieuze voetbaltoernooi ter wereld - de Champions League - bekend worden, strijdt Louis van Gaal voor zijn laatste kans om dit seizoen nog een prijs te pakken met Manchester United. De FA Cup moet de redding worden.

Het is illustratief voor de periode van Van Gaal in dienst van Manchester United. Alle ogen zijn vanavond gericht op de clashes van zijn oude werkgevers FC Barcelona en Bayern München en tegelijkertijd vecht hij zélf in Londen met West Ham United om de spreekwoordelijke kruimels.


Debacle

Het toernooi om de FA Cup geniet weliswaar veel aanzien in Engeland, toch had de 64-jarige Van Gaal voorafgaand aan het seizoen gehoopt dat hij half april op een woensdagavond op een heel ander podium actief zou zijn.

De Champions League, het toernooi waarin Manchester United hunkerde naar succes, liep echter uit op een debacle. Al in de groepsfase werd de ploeg van Van Gaal uitgeschakeld door VfL Wolfsburg en PSV.

Het Europese vervolg in de Europa League duurde ook niet lang en na vier wedstrijden kwam ook dat toernooi ten einde door toedoen van Liverpool. Uitschakeling in de League Cup (door Middlesbrough) was toen al een feit en ook in de Premier League liep United al snel achter de feiten aan.

The FA Cup op tv

Champions league voetbal fc barcelona barcelona bayern münchen werkgevers redding londen engeland vfl wolfsburg liverpool premier league manchester manchester united bayern louis van gaal europa league debacle toernooi west ham united vecht kwartfinale podium wolfsburg europa premier uitschakeling united.
Samenvatting van de heenwedstrijd