Bekijk de uitzending van The Departed terug

Vr 26 februari 2021 | 20:30 The Departed IMDb: 8.5

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van The Departed gemist? Bekijk hier naar The Departed gemist.

The Departed

The Departed
Datum
Vr 26 februari 2021
Tijd
20:30 tot 23:35
Zender
NET 5
IMDb
8.5
Genre
Misdaad, Film, Spanning
Jaar
2006
Regisseur
Martin Scorsese
Acteurs
Martin Sheen, Matt Damon, Jack Nicholson, Leonardo DiCaprio, Mark Wahlberg
Twitter hashtag
#thedeparted
Deel-url
gids.tv/25927638

The Departed is een Amerikaanse misdaadfilm uit het jaar 2006 die geregisseerd werd door Martin Scorsese. Deze productie is een remake van de Hongkongse misdaadfilm Infernal Affairs (2002) en werd geschreven door William Monahan. De hoofdrollen worden vertolkt door Leonardo DiCaprio, Matt Damon en Jack Nicholson.

De jonge undercover agent Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) heeft opdracht gekregen te infiltreren in de criminele organisatie van de machtige Costello (Jack Nicholson). Al snel wint Costigan zijn vertrouwen en kan er informatie worden doorgespeeld aan zijn echte werkgever. Ondertussen heeft crimineel Colin Sullivan (Matt Damon) zich bij de politie naar binnen gewerkt. Als aan beide kanten bekend wordt dat er mollen in het spel zijn, zijn de twee jongemannen hun leven niet meer zeker.

Regelmatig worden succesvolle Japanse, Chinese en Koreaanse films door Hollywood geïmporteerd en nagemaakt. Levende filmlegende Martin Scorsese deed op zijn eigen manier ook mee aan deze trend en koos voor een remake van de Aziatische misdaadtrilogie 'Infernal Affairs'. Scorsese wist een droomcast bij elkaar te krijgen met onder anderen Leonardo DiCaprio, Jack Nicholson, Matt Damon, Martin Sheen, Alec Baldwin en Mark Wahlberg. Het Amerikaanse scenario komt van William Monahan, die eerder het script van Ridley Scotts 'Kingdom of Heaven' schreef. 'The Departed' won maar liefst vier Oscars, waaronder Beste Film en Beste Regie. Na talloze nominaties, was het de allereerste Oscar die Scorsese daadwerkelijk in ontvangst mocht nemen.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-departed

Onze nieuwe app is nu al te testen! Download hem op apps.gids.tv

The Departed op tv

.
The Departed - Trailer