Bekijk de uitzending van The Changing Seasons terug

Za 9 december 2017 | 19:27 The Changing Seasons

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van The Changing Seasons gemist? Bekijk hier naar The Changing Seasons gemist.

The Changing Seasons

Datum
Za 9 december 2017
Tijd
19:27 tot 20:00
Zender
Brava
Genre
Muziek
Deel-url
gids.tv/19257956

Violist Tim Kliphuis, internationaal bekend om zijn genre-overschrijdende benadering van muziek, staat samen met het Nederlands Kamer Orkest op het podium met zijn nieuwe versie van Antonio Vivaldi?s ?Vier Jaargetijden?. Kliphuis nam improvisatie als uitgangspunt voor zijn compositie; tegelijkertijd zorgt hij ervoor dat Vivaldi?s thema?s en akkoorden herkenbaar blijven, waaraan het stuk zijn onovertroffen energie ontleent. Het resultaat is een frisse maar sensationele interpretatie van Vivaldi?s ?Vier Jaargetijden?, waarbij het origineel nooit uit het oog verloren wordt.

Elk seizoen heeft een ander karakter: de frisheid van de lente komt terug in het gebruik van elementen uit de Ierse en Noorse traditionele muziek. De warmte van de zomer vindt men terug in de Amerikaanse jazz- en funkritmes.

De herfst is voorzien van jachtige Zuid-Afrikaanse safari-ritmes, en we vinden warmte in de ijskoude winter dankzij de warmbloedige energie van de Russische zigeunermuziek. Voor ieder deel van zijn compositie nam Kliphuis een wereldstad in gedachten, die hij bezocht tijdens zijn eerdere tournees.

Bereid u voor op een waarlijk genre-overschrijdend spektakel!

The Changing Seasons op tv

.