Bekijk de uitzending van The Bastard terug

Ma 5 november 2018 | 20:55 The Bastard IMDb: 8.0

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van The Bastard gemist? Bekijk hier naar The Bastard gemist.

The Bastard

Datum
Ma 5 november 2018
Tijd
20:55 tot 22:00
Zender
NPO 2
IMDb
8.0
Genre
Documentaire
Jaar
2018
Regisseur
Floris-Jan van Luyn
Twitter hashtag
#thebastard
Deel-url
gids.tv/21242583

De EO zendt vanavond de bejubelde documentaire 'The Bastard' uit. De film was eerder dit jaar in de bioscopen te zien en won op het Movies That Matter Film Festival de Gouden Vlinder als beste Nederlandse film.

'The Bastard' vertelt het onwaarschijnlijk familieverhaal van de familie Hoek. Op een dag krijgt Michiel Hoek, fietsenmaker in Friesland, uit het niets een telefoontje. Hij blijkt een broer te hebben, van wie hij het bestaan niet wist. Deze halfbroer - Daniël - is een oudere zoon van zijn vader. Hij zit gevangen in een dodencel in Addis Ababa. Michiel besluit om af te reizen naar Ethiopië om zijn broer te ontmoeten.

Dat is het startpunt voor een onthutsend familieverhaal. Over een verstoten kind dat opgroeit voor galg en rad en over de onverenigbaarheid van twee halfbroers, gescheiden door continentale grenzen. Als een DNA-test geen ruimte voor twijfel laat, kan ook hun beider vader, inmiddels bejaard, zijn bastaardzoon niet langer ontvluchten. Geconfronteerd met elkaar ontdekken vader en zoon dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze ooit zouden willen toegeven.

The Bastard op tv

Friesland ruimte documentaire film festival erkenning grenzen ethiopië film festival reizen nederlandse film gouden dodencel volwassen dna-test bejaard bejaarde telefoontje hoek vlinder gevangen zwart vader halfbroer familie familiegeschiedenis zoon broer geen heet deze.
The Bastard - Trailer