Bekijk de uitzending van The American terug

Vr 19 april 2019 | 22:16 The American IMDb: 6.3

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van The American gemist? Bekijk hier naar The American gemist.

The American

The American
Datum
Vr 19 april 2019
Tijd
22:16 tot 00:24
Zender
RTL 7
IMDb
6.3
Genre
Actiethriller
Jaar
2010
Regisseur
Anton Corbijn
Acteurs
George Clooney, Irina Björklund, Johan Leysen, Paolo Bonacelli, Thekla Reuten
Twitter hashtag
#theamerican
Deel-url
gids.tv/22114764

The American is een Amerikaanse misdaad en dramafilm uit het jaar 2010. Deze productie is geregisseerd door de Nederlandse regisseur en fotograaf Anton Corbijn. Met in de hoofdrol George Clooney, Thekla Reuten en Violante Placido.

Tijdens een opdracht in Zweden ontsnapt de Amerikaanse huurmoordenaar en wapenexpert Jack ternauwernood aan een aanslag door twee andere moordenaars. Na dat incident reist hij naar Rome. Zijn opdrachtgever Pavel stuurt hem door naar een stadje in de Abruzzen om er een tijdje onder te duiken, tot het Zweedse probleem is 'opgelost'. Ondertussen moet hij een gesofisticeerd wapen maken voor zijn Belgische collega Mathilde. Jack sluit vriendschap met een plaatselijke priester en begint een relatie met de prostituee Clara. Geleidelijk aan laat hij zijn voorzichtigheid varen en dat komt hem duur te staan.

Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-american

The American op tv

Aanslag fotograaf misdaad rome productie film zweden wapen regisseur priester prostituee vriendschap mathilde duiken george clooney clooney relatie collega voorzichtigheid opdracht streamen anton corbijn johan leysen thekla reuten incident ontsnapt duur varen probleem clara huurmoordenaar deze.
The American - Trailer