Bekijk de uitzending van Terzake terug

Vr 23 maart 2012 | 20:00 Terzake

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Terzake gemist? Bekijk hier naar Terzake gemist.

Terzake

Datum
Vr 23 maart 2012
Tijd
20:00 tot 20:40
Zender
Canvas
Genre
Nieuws en duiding
Twitter hashtag
#Terzake
Officiële Twitter
@terzaketv
Deel-url
gids.tv/7353747

23/03: Daar komen de Chinezen. En hoe schadelijk is eigenlijk het zomeruur?

“You have nice country”.

Een 50-tal Chinese bedrijfsleiders is op prospectie in Brussel. Vanmiddag rijden ze naar Sint-Katelijne-Waver. Kan Vlaams minister-president Peeters hen overtuigen om in onze regio te investeren? En zijn Vlaamse bedrijven even welkom in China? Steven Decraene volgt de delegatie op de voet. In de studio praat Lieven Verstraete met Jonathan Holslag, onderzoeksdirecteur van het China-instituut van de VUB.

Van sociale woonwijk tot getto.

Hoeveel mag je verdienen om nog recht te hebben op een sociale huurwoning? Bitter weinig, zo blijkt. Jan De Meulemeester vond een straatveger uit Sint-Pieters-Leeuw, die te “rijk” is en dus aangewezen is op de dure particuliere markt. Gevolg: sociale wijken worden getto’s van daklozen, leefloners en migranten. We praten in de studio met Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche.

Zomertijd splijt de natie in twee.

Moeten we nu voor altijd de zomertijd gebruiken of is zomer- en wintertijd een betere oplossing? De meningen lopen uiteen, zo blijkt uit de poll van onze collega’s ‘Peeters & Pichal’. Wat is er nu echt van aan? Riadh Bahri gaat langs bij de Vereniging tegen het Zomeruur, en praat met Marc Goethals, cardioloog in Aalst, over de gevolgen van we wissel voor ons lichaam.

Terzake op tv

Minister woonwijk brussel peeters chinezen minister-president wijken chinese daklozen cardioloog migranten vlaams zomertijd wintertijd schadelijk lichaam delegatie aalst bitter regio nice markt.