Bekijk de uitzending van Terzake terug

Ma 12 maart 2012 | 20:00 Terzake

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Terzake gemist? Bekijk hier naar Terzake gemist.

Terzake

Datum
Ma 12 maart 2012
Tijd
20:00 tot 20:40
Zender
Canvas
Genre
Nieuws en duiding
Twitter hashtag
#Terzake
Officiële Twitter
@terzaketv
Deel-url
gids.tv/7311628

12/03: België na de begrotingscontrole: “Wie zal het voelen?”

Leven na de begrotingscontrole.

De regering heeft haar huiswerk af. De begrotingscontrole is klaar. Nu volgt de vraag wie het zal voelen. De Vlaming, de beursspeculant, de werkloze, …? Stef Meerbergen en Bart Verhulst laten de clichés liggen en gaan voor een nuanceerde kijk langs bij Gert Bakelants, hoofdredacteur van De Belegger, en econoom Wim Moesen. We praten verder met Patrick Dewael en Jan Jambon in de studio.

Bloedbad in Afghanistan.

Per ongeluk in de fik gestoken korans, een moordende VS-soldaat, … Tegenwoordig is het veiliger om een razende pitbull in je broek te schuiven, dan om een buitenlandse militair te zijn in Afghanistan. Hoe voelt die situatie voor onze jongens? Dirk Van Zundert skypet met Christophe Verhellen, die in Kabul werkt voor de VN.

Het FDF in Wallonië.

Het FDF, de partij van Olivier Maingain, mikt tegenwoordig ook op het zuiden. Meer rechten voor de Franstaligen, zelfs in Wallonië. Maar slaat de Brusselse boodschap ook aan over de taalgrens? Robin Ramaekers zit het promoteam op de hielen. Aan de naam moet alvast duidelijk nog gewerkt worden.

Terzake op tv

.