Bekijk de uitzending van Terzake terug

Di 24 januari 2012 | 20:00 Terzake

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Terzake gemist? Bekijk hier naar Terzake gemist.

Terzake

Datum
Di 24 januari 2012
Tijd
20:00 tot 20:40
Zender
Canvas
Genre
Nieuws en duiding
Twitter hashtag
#Terzake
Officiële Twitter
@terzaketv
Deel-url
gids.tv/7070786

Vandaag:

Muyters in de slangenkuil.

Tranen zijn gevloeid. Excuses zijn aangeboden. Maar Philippe Muyters is er nog niet van af. De minister van Begroting verdedigt zich voor de commissie Financiën van het Vlaams Parlement. Hoe brengt hij het ervan af? En is het incident rond de gelekte mails en de hypothecaire leningen hiermee definitief afgerond? Bart Verhulst volgt het op.

Egypte, een jaar na de revolutie.

Een jaar geleden stonden in Caïro de straten vol mensen die het ontslag eisten van president Moebarak. De val is een feit. De leider is geweken. En gisteren was voor het eerst het nieuwe parlement bijeen, gekozen na vrije verkiezingen. Is het een stap op weg naar een volwaardige democratie? Of ruilt het land een oude tiran voor een nieuwe, religieuze dictator? Riadh Bahri maakt de balans op. En Rudi Vranckx verduidelijkt op de plek waar de revolutie begonnen is.

De vreemde macht van de ratingbureaus.

God hebben de meeste westerlingen al aan de deur gezet. Maar het geloof van beleggers in de hoofdzakelijk Amerikaanse ratingbureaus staat zelden of nooit ter discussie. Zijn de cijfers die ze geven een geloofwaardige maatstaf? Of gaat het vooral om emoties? En vooral: moet Europa de beoordeelaars aan banden leggen? Steven Decraene gaat naar het Europees Parlement voor een gesprek met met Saïd El Khadraoui en Marianne Thyssen.

Spuiten, slikken en … sterven.

Mannelijke kijkers, geef toe. Ook u trekt op het strand uw buik in. Sporten kan natuurlijk helpen. En de meeste Belgen doen dat zonder doping. Alleen in fitnesscentra worden nog veel verboden middelen gebruikt. Verleidelijk en soms dodelijk. Jasmin Dielens praat met Peter Van Eeno van het DoCoLab van de UGent. En ze duikt de gymzaal voor een gesprek met de eigenaar en voormalig Belgisch kampioen body building Johnny Booms.

Terzake op tv

.