Bekijk de uitzending van Terzake terug

Di 24 mei 2011 | 20:00 Terzake

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Terzake gemist? Bekijk hier naar Terzake gemist.

Terzake

Datum
Di 24 mei 2011
Tijd
20:00 tot 20:40
Zender
Canvas
Genre
Nieuwsuitzending
Twitter hashtag
#Terzake
Officiële Twitter
@terzaketv
Deel-url
gids.tv/5541034

Hoe kredietwaardig zijn we nog?

Het ratingkantoor Standard & Poor’s overweegt om de bankgroep Dexia een schot voor de boeg te geven. Dexia heeft nogal wat Grieks schuldpapier in handen. Volgens de kranten De Tijd en De Standaard dreigt S&P om de rating van Dexia te verlagen. Die bedraagt nu A (lange termijn) en A-1 (korte termijn). Geert Bourgeois (N-VA) geeft uitleg in de studio.

Volgens formateur Elio Di Rupo (PS) zijn de economische “fundamentals” van België heel goed en is er geen reden om de kredietwaardigheid te verlagen. N-VA-voorman Jan Jambon zegt dat de waarschuwing van Fitch de noodzaak van institutionele hervormingen aantoont. Hoe moeten we de waarschuwing van Fitch interpreteren? We vragen het aan beursspecialist Pascal Paepen.

De aswolk van de IJslandse vulkaan Grimsvötn bereikt in de loop van de namiddag de kust in het noorden van Nederland, Duitsland en Polen. De concentraties as zijn niet hoog, maar misschien komen er restricties voor het luchtverkeer. Verschillende luchtvaart- maatschappijen hebben hun vluchten naar Schotland en het noorden van Engeland opgeschort. In welke mate is deze aswolk anders dan degene die ons vorig jaar vanuit IJsland bereikte?

We praten met Marine Le Pen, dochter en opvolgster van Jean-Marie Le Pen, de voormalige leider van het extreem-rechtse Front National. Zal deze partij nog een rol spelen in de Franse politieke toekomst?

Terzake op tv

.