Bekijk de uitzending van Terzake terug

Vr 3 april 2015 | 20:00 Terzake

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Terzake gemist? Bekijk hier naar Terzake gemist.

Terzake

Datum
Vr 3 april 2015
Tijd
20:00 tot 20:40
Zender
Canvas
Genre
Nieuws en duiding
Jaar
2015
Presentatie
Annelies Beck, Lieven Verstraete
Twitter hashtag
#Terzake
Officiële Twitter
@terzaketv
Deel-url
gids.tv/13074030

Onderwerpen:

Begroting Vlaamse regering
De Vlaamse regering heeft de begrotingsaanpassing voor 2015 goedgekeurd. Daaruit blijkt dat de Vlaamse begroting niet meer in evenwicht is. De regering zal dit jaar een tekort boeken van 550 miljoen euro. Lieven vraagt uitleg aan Vlaams minister van begroting Annemie Turtelboom.

Landschap van De Ronde
Van heinde en ver komen ze, de toeristen om de wegen en landschappen van de Ronde van Vlaanderen te bezoeken. Maar enkele jaren geleden dreigden de kasseiwegen te verdwijnen. Hoe beschermd is het landschap van de Ronde? Stef Meerbergen sprak met Rik Vanwalleghem (Centrum Ronde van Vlaanderen) en met verschillende buitenlandse fans.

Aanslag Al Shabaab in Kenia
Bij een aanval op een universiteit in Garissa, in het noordoosten van Kenia, zijn minstens 147 mensen gedood. Vijf gewapende en gemaskerde mannen zijn het gebouw binnengedrongen en zijn beginnen te schieten. Willem Van Mullem bekijkt hoe het islamitische Al Shabaab al jaren terreur zaait. Hij praat erover met journalist Koert Lindijer (vanuit Nairobi).

Vrijdaggast: Charles Michel
Lieven en Ivan De Vadder interviewen premier Charles Michel in onze studio. Komen onder andere aan bod: de begroting, de toekomstplannen van de regering, Steve Stevaert,…

Terzake op tv

.