Bekijk de uitzending van Terzake terug

Ma 23 maart 2015 | 20:00 Terzake

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Terzake gemist? Bekijk hier naar Terzake gemist.

Terzake

Datum
Ma 23 maart 2015
Tijd
20:00 tot 20:40
Zender
Canvas
Genre
Nieuws en duiding
Jaar
2015
Twitter hashtag
#Terzake
Officiële Twitter
@terzaketv
Deel-url
gids.tv/13012181

Vanavond in Terzake:

-Integratiebeleid vs. radicalisering

“Met een integratiebeleid dat steek hield, stonden we er nu zo slecht niet voor.” Dat zei N-VA-voorzitter Bart De Wever afgelopen weekend. Professor Johan Leman was kritisch voor de uitspraken van De Wever. In hoeverre kan het beleid preventief optreden tegen radicalisering? De Wever komt naar de studio.

-Spaanse verkiezingen

Het linksradicale Podemos (Spaans voor "Wij kunnen") is de grote winnaar van de regionale verkiezingen in Andalusië, in het zuiden van Spanje. Ze worden wel eens vergeleken met het Griekse Syriza. Lauwke Vandendriessche keek naar de verkiezingsstrijd door de ogen van de Brusselse afdeling van Podemos. Ze sprak er met hoger opgeleide Spanjaarden die hun land ontvluchtten tijdens de crisis.

-Tsipras bij Merkel

Vandaag gaat de Griekse premier Alexis Tsipras op bezoek bij de Duitse bondskanselier Angela Merkel. De Grieken hebben dringend een financiële injectie nodig, anders gaat het land bankroet. Willem Van Mullem analyseert de financiële situatie met econoom Koen De Leus (KBC). Hoe de Duitsers naar de Griekse situatie kijken, bespreekt Annelies met correspondente Anke Plättner (vanuit Berlijn).

-25 jaar abortuswet

De abortuscentra in ons land vinden dat de abortuswet aan vernieuwing toe is. De wet bestaat binnenkort 25 jaar, maar sommige aspecten ervan zijn achterhaald. Roel Nollet sprak over de mankementen in de wet met specialisten en met iemand die ooit een abortus liet uitvoeren.

Terzake op tv

Angela merkel crisis verkiezingen radicalisering spanje duitsers analyseert andalusië koen specialisten abortus winnaar bondskanselier abortuswet preventief afdeling injectie bart de wever 25 jaar econoom vernieuwing syriza podemos mankementen professor grieken weekend regionale verkiezingen merkel premier bart de optreden alexis.