Bekijk de uitzending van Terzake terug

Wo 11 maart 2015 | 09:00 Terzake

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Terzake gemist? Bekijk hier naar Terzake gemist.

Terzake

Datum
Wo 11 maart 2015
Tijd
09:00 tot 09:35
Zender
Canvas
Genre
Nieuws en duiding
Jaar
2015
Presentatie
Annelies Beck, Stef Meerbergen
Twitter hashtag
#Terzake
Officiële Twitter
@terzaketv
Deel-url
gids.tv/12937081

Vanavond o.a. in de uitzending van Terzake:

-Sociaal overleg

Na het ABVV gisteren reageerde ook het ACV vandaag zeer lauw op het voorstel van de regering. Ze wachten het overleg van de groep van 10 af, maar accepteren de toevoeging van ‘de volledige beschikbaarheid’ niet. Stakingsaankondigingen komen er niet, maar de geplande acties gaan door. Wij sprokkelen reacties uit politieke hoek.

-Bio boeren

Twaalf bioboeren kregen te horen dat ze te veel stikstof uitstoten in beschermd natuurgebied. Ze kregen een oranje brief en moeten maatregelen nemen om nog een milieuvergunning te krijgen. Maar dat is, zo zeggen de landbouwers, niet voor iedereen mogelijk. Roel Nollet trok het veld in voor reacties.

-Gouverneur af

Luc Coene is te oud om nog gouverneur van de Nationale Bank te mogen zijn. Morgen wordt hij 68 en dus moet hij afzwaaien. Jan Smets, de man die de fakkel overneemt, komt naar de studio. Hoe ziet hij de toekomst van de nationale bank?

-Who killed Jagger

Gisteren drong het nieuws door dat de Vlaamse prijshond Jagger vergiftigd was. Enkele uren nadat hij een tweede plaats behaalde op de grootste hondenshow ter wereld in het Engelse Birmingham, zakte Jagger in elkaar en overleed hij. Jaak Pijpen, oprichter van het hondenblad ‘Woef’, volgt de zaak op de voet en geeft ons een update van de feiten.

Terzake op tv

.