Bekijk de uitzending van Terzake terug

Vr 6 maart 2015 | 09:00 Terzake

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Terzake gemist? Bekijk hier naar Terzake gemist.

Terzake

Datum
Vr 6 maart 2015
Tijd
09:00 tot 09:35
Zender
Canvas
Genre
Nieuws en duiding
Jaar
2015
Presentatie
Annelies Beck, Stef Meerbergen
Twitter hashtag
#Terzake
Officiële Twitter
@terzaketv
Deel-url
gids.tv/12910223

Vanavond o.a. in de uitzending van Terzake:

-Sociaal overleg in Europa

De Europese Commissie wil de sociale dialoog weer opstarten. Vakbond- en werkgeversorganisaties uit heel Europa kwamen vandaag in Brussel samen om met de Europees Commissaris voor Werk en Sociale Zaken Marianne Thyssen daarover in debat te gaan. TerZake legde de Belgische eindeloopbaanproblematiek aan enkele vertegenwoordigers voor. In de studio gaat Stef Meerbergen dieper in op het Belgische SWT-stelsel met UNIZO-voorzitter Karel Van Eetvelt.

-India in de ban van verkrachting

Een recent uitgekomen BBC-documentaire toont hoe een verkrachter genadeloos getuigt. “Vrouwen moeten maar meewerken”, was de onderliggende boodschap. Wij tonen u een deeltje van deze documentaire die de verkrachtingscultuur in India aan de kaak stelt.

-Djihad theatre

Een Jihadi-toneelstuk over drie jongeren uit Schaarbeek die naar het front trokken. Wij waren bij de start van een tournee voor Brusselse scholen. Regisseur Ismael Saidi, die de problematiek met humor bespreekbaar wil maken, geeft zijn visie op de gebeurtenis. Aansluitend komt Bilal Benyaich, politicoloog en professor aan de VUB, spreken over zijn essay rond radicalisering.

-Tyler Brûlé

Tyler Brûlé, de Canadese journalist en magazine-“goeroe”, komt spreken over zijn blik op de papieren media, en hun relatie met de als maar veeleisendere digitale media. Daarnaast geeft hij zijn toekomstvisie op de reclamewereld. Welke merken moeten we in de gaten houden?

Terzake op tv

.