Bekijk de uitzending van Terzake terug

Di 20 januari 2015 | 09:00 Terzake

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Terzake gemist? Bekijk hier naar Terzake gemist.

Terzake

Datum
Di 20 januari 2015
Tijd
09:00 tot 09:35
Zender
Canvas
Genre
Nieuws en duiding
Jaar
2015
Presentatie
Annelies Beck, Stef Meerbergen
Twitter hashtag
#Terzake
Officiële Twitter
@terzaketv
Deel-url
gids.tv/12642646

Onderwerpen:

-Inschakelingsuitkering
Meer dan 23.000 werklozen verliezen deze week hun inschakelingsuitkering. Die uitkering is er voor mensen die na hun schooltijd geen of onvoldoende werk vonden. Pieterjan De Smedt volgt iemand die zo’n uitkering verliest. Is dit een asociale maatregel of een logische stap in de activering van werklozen? Bruno Tobback (SP.a) komt naar de studio.

-Geert Bourgeois bij Cercle de Lorraine
Afgelopen donderdag was Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) te gast bij de prestigieuze business club ‘Cercle de Lorraine’. Pieterjan De Smedt ging luisteren naar wat hij te vertellen had aan de overwegend Franstalige zakenmensen.

-Online radicalisering
Vandaag organiseerde de Universiteit van Oxford een workshop over online radicalisering en sociale media. Lauwke Vandendriessche ging er luisteren naar enkele van de beste experts over dit thema. In de studio praat Stef verder met Majd Khalifeh, die terreurgroepen opvolgt voor de VRT Nieuwsdienst.

-Zijn kinderen bang?
De aanslag op Charlie Hebdo en de antiterrorisme-acties in ons land zorgen voor een klimaat van verhoogde waakzaamheid. Het al dan niet inzetten van het leger zou mogelijk het gevoel van angst aanzwengelen. Hoe gaan kinderen daarmee om? Willem Van Mullem sprak met kinderpsychologen en met jongeren zelf.

Terzake op tv

.