Bekijk de uitzending van Terzake terug

Vr 27 juni 2014 | 09:00 Terzake

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Terzake gemist? Bekijk hier naar Terzake gemist.

Terzake

Datum
Vr 27 juni 2014
Tijd
09:00 tot 09:25
Zender
Canvas
Genre
Nieuws en duiding
Presentatie
Annelies Beck, Lieven Verstraete
Twitter hashtag
#Terzake
Officiële Twitter
@terzaketv
Deel-url
gids.tv/11422253

Onderwerpen:

-Verliest u uzelf volledig tijdens een wedstrijd van de Rode Duivels? Let dan op, want het kan gevaarlijk zijn. Uit een studie blijkt dat tijdens het WK voetbal in Duitsland (2006) er dubbel zoveel hartinfarcten voorkwamen en drie keer meer gevallen van hartritmestoornissen. Johan Ghyssens volgde de vorige wedstrijd van de Rode Duivels in Aalst en sprak met een cardioloog.

-Vanmiddag startte een nieuwe Europese top. De politici kwamen niet samen in Brussel, maar wel in Ieper. Symbolisch omdat ze de Eerste Wereldoorlog zullen gedenken. Steven Decraene volgt de herdenkingen ter plekke en brengt live verslag uit. Wat weten Duitse jongeren nog over Wereldoorlog I? Lauwke Vandedriessche trok naar Berlijn en sprak er over het donkere verleden dat Duitsland met zich meetorst. Op de EU top zal ook de benoeming van Jean-Claude Juncker (EVP) als nieuwe voorzitter van de Europese Commissie besproken worden. Een heikel punt. Pieterjan De Smedt bekeek het parcours van Juncker.

-En vandaag legde het Duitstalig parlement de eed af. De nieuwe minister-president is Oliver Paasch van de ProDG-partij. Wie is hij en waar staat hij voor? En hoe kijkt hij naar de communautaire moeilijkheden in ons land? Jonas Muylaert zocht hem op.

Terzake op tv

Voetbal duitsland wedstrijd live wk voetbal parlement brussel europese commissie voorzitter politici wereldoorlog berlijn minister-president jean-claude juncker studie cardioloog juncker hartritmestoornissen rode duivels eerste wereldoorlog ieper benoeming aalst duivels herdenkingen europese top oliver parcours jean-claude gevaarlijk jongeren hartinfarcten beck.