Bekijk de uitzending van Terzake terug

Ma 3 maart 2014 | 20:00 Terzake

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Terzake gemist? Bekijk hier naar Terzake gemist.

Terzake

Datum
Ma 3 maart 2014
Tijd
20:00 tot 20:40
Zender
Canvas
Genre
Nieuws en duiding
Presentatie
Annelies Beck;Lieven Verstraete
Twitter hashtag
#Terzake
Officiële Twitter
@terzaketv
Deel-url
gids.tv/10779965

Wat beslissen de Europese ministers van Buitenlandse Zaken over het standpunt van Europa tegenover de Russische inmenging in de Oekraïense Krim? Dirk Van Zundert sprak met de Oekraïense gezant voor de Krim. Karine Claassen volgt de situatie op de Krim op de voet op. In de studio ontvangt Lieven hoogleraar Internationale Politiek Rik Coolsaet (UGent).

Vandaag stelde Groen-voorzitter Wouter Van Besien zijn eerste boek ‘Beter’ voor. Jonas Muylaert trok naar de voorstelling en ging nadien met Van Besien op pad om te praten over de belangrijkste thema’s in het boek.

Stef Meerbergen liet zich afgelopen weekend opsluiten in de gevangenis van Beveren. Hij volgde er een aantal magistraten die zich ook lieten opsluiten om zich beter te kunnen inleven in het gevangeniswezen. Hun conclusies zie je vanavond in de reportage. In de studio praten we verder over internering met rechter Jorn Dangreau en de ex-gedetineerde Steven.

Deze dagen is Aalst weer het epicentrum voor iedereen die carnaval lief heeft. Ook immigranten vallen hoe langer hoe meer voor de charmes van het Aalsterse carnavalsfeest. Lauwke Vandendriessche volgde de voorbereidingen van een aantal allochtone ‘voile janetten’.

Terzake op tv

Politiek gevangenis rechter buitenlandse zaken carnaval voorbereidingen immigranten gevangeniswezen wouter gezant ministers voorstelling hoogleraar lief zundert de krim krim ministers van buitenlandse zaken aalst opsluiten weekend europa boek dirk reportage.