Bekijk de uitzending van Terug: Hier zijn de Van Rossems terug

Za 8 mei 2021 | 20:40 Terug: Hier zijn de Van Rossems

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Terug: Hier zijn de Van Rossems gemist? Bekijk hier naar Terug: Hier zijn de Van Rossems gemist.

Terug: Hier zijn de Van Rossems

Datum
Za 8 mei 2021
Tijd
20:40 tot 21:15
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Presentatie
Maarten van Rossem, Sis van Rossem, Vincent van Rossem
Website
Terug: Hier zijn de Van Rossems
Deel-url
gids.tv/26298898

De Van Rossems zijn terug met een nieuw seizoen van Hier zijn de Van Rossems. Elke aflevering bezoeken ze een stad waar ze hun kennis delen, hun mening uiten en hun eigen humor meebrengen. Zes zaterdagen om 20:40 uur op NPO 2.

Specialiteiten
Maarten vertelt vanuit zijn specialiteit geschiedenis, Sis als kunsthistorica en Vincent als expert op het gebied van architectuur. De komende weken gaan ze onder andere naar Nijmegen, Apeldoorn en Utrecht.

Brink
In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen gaan de Van Rossems naar Assen. Ze bekijken de Brink, waar in de 13e eeuw een nonnenklooster aan de basis van het dorp Assen stond.

Gewoon
De drie gaan ook naar Drents Museum, waar Sis een op het oog heel gewoon schilderij belicht, dat bij nadere inspectie toch niet zo gewoon blijkt. Maarten vertelt hoe Assen stadsrechten verwierf.

Hunebed
Over veel bezienswaardigheden in en rond Assen hebben de Van Rossems iets bijzonders te vertellen: van treinstation tot hunebed en van voormalige dwangkolonie Veenhuizen tot het beeld van Bartje.

Je kunt alle afleveringen van Hier zijn de Van Rossems terugkijken via gids.tv/programma/hier-zijn-de-van-rossems.

Onze nieuwe app is nu al te testen! Download hem op apps.gids.tv

Terug: Hier zijn de Van Rossems op tv

.