Bekijk de uitzending van Terug: Het geheim van de meester terug

Di 26 januari 2021 | 20:30 Terug: Het geheim van de meester

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Terug: Het geheim van de meester gemist? Bekijk hier naar Terug: Het geheim van de meester gemist.

Terug: Het geheim van de meester

Datum
Di 26 januari 2021
Tijd
20:30 tot 21:15
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Thijs Hagendijk, Joris Dik, Michel van de Laar, Lisa Wiersma
Deel-url
gids.tv/25763593

Vanavond start een nieuw seizoen van Het geheim van de meester, waarin een team van professionals werken van Nederlands grootste kunstenaars reconstrueren door precies te doen wat de meester ooit ook deed. Elke dinsdag om 20:30 uur op NPO 2 een ander meesterwerk .

Bekijk de eerste beelden van het nieuwe team op gids.tv/v242812/geheim-van-de-meester.

Materialen
Door zijn of haar techniek, stijl, belevingswereld en tijdsgeest te doorgronden, komt het werk tot leven. Het team werkt met de modernste technieken om de oorsprong en samenstelling van materialen en pigmenten uit vorige eeuwen te achterhalen en te reconstrueren.

Keuzes
Ook onderzoeken ze het levensverhaal van de kunstenaar in kwestie en de tijdsgeest van weleer. Op die manier geven ze duiding aan de keuzes van de kunstenaar en weten ze verborgen symboliek en boodschappen in de werken te ontrafelen.

Melkmeisje
In de eerste aflevering duiken ze in Het Melkmeisje van Vermeer. Het team ontdekt een handige perspectieftruc, een verdwenen wasmand en een dramatisch einde voor de schilder zelf.

Je kunt alle afleveringen van Het geheim van de meester terugkijken via gids.tv/programma/het-geheim-van-de-meester.

(Foto's: Elvin Boer/AVROTROS)

Terug: Het geheim van de meester op tv

.