Bekijk de uitzending van Telescope terug

Za 13 oktober 2018 | 21:00 Telescope IMDb: 7.7

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Telescope gemist? Bekijk hier naar Telescope gemist.

Telescope

Datum
Za 13 oktober 2018
Tijd
21:00 tot 22:00
Zender
Discovery Channel
IMDb
7.7
Jaar
2016
Twitter hashtag
#telescope
Deel-url
gids.tv/21103106

Al sinds het begin van onze beschaving is de mens gebiologeerd door de hemellichamen boven ons. Wat zijn die lichtpuntjes in de lucht en hoe zijn ze gevormd?

Maar het is pas sinds de (Nederlandse!) uitvinding van de telescoop aan het begin van de 17e eeuw dat we deze sterren, planeten en sterrenstelsels ook echt kunnen doorgronden en daarmee onze kijk op ons leven hebben moeten bijstellen.

En met de komst van steeds krachtiger telescopen, kunnen we steeds dieper, gedetailleerder en verder in de ruimte kijken, zodat we zelfs op het punt staan om de oeroude vraag kunnen beantwoorden: zijn wij alleen? Daarvoor is een nog krachtigere telescoop nodig, die op dit moment gebouwd wordt: de James Webb Space Telescope. Deze telescoop is honderd keer sterker dan de Hubble-telescoop die onze kijk op het heelal de afgelopen 25 jaar al zo drastisch heeft veranderd.

De documentaire Telescope praat met de wetenschappers die aan deze telescoop bouwen en met astronomen over wat deze nieuwe vliegende tijdmachine mogelijk voor ons kan onthullen.

Telescope op tv

Ruimte documentaire film telescoop geschiedenis wetenschappers uitvinding heelal honderd sterren 25 jaar space hubble eeuw james planeten webb telescope reis kijken.
Telescope - Trailer