Bekijk de uitzending van Tegenlicht: toekomstige schoonheidsideaal terug

Zo 17 januari 2021 | 22:10 Tegenlicht: toekomstige schoonheidsideaal

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Tegenlicht: toekomstige schoonheidsideaal gemist? Bekijk hier naar Tegenlicht: toekomstige schoonheidsideaal gemist.

Tegenlicht: toekomstige schoonheidsideaal

Datum
Zo 17 januari 2021
Tijd
22:10 tot 23:05
Zender
NPO 2
Genre
Documentaire
Acteurs
Bregtje van Der Haak
Deel-url
gids.tv/25710588

Mooi zijn is nog nooit zo belangrijk geweest: wie voldoet aan het geldende schoonheidsideaal heeft veel voordelen. Wie bepaalt wat mooi is? Tegenlicht doet onderzoek naar het schoonheidsideaal van de toekomst.

Lippen en billen
Online filteren we massaal onze selfies om er beter uit te zien, maar ook het inspuiten van 'echte' lippen en billen neemt een hoge vlucht. Beauty pays! Niet alleen op de relatiemarkt, maar ook bij het vinden van een baan, een huis en een netwerk.

Plussize
In de mode en reclame is er nu een trend naar meer verscheidenheid en kleur. En ook op sociale media is ruimte voor body positivity en plussize modellen. Maar is dat wel het hele verhaal?

Investere
Door de invloed van sociale media en de groei van de diensteneconomie is uiterlijk nog belangrijker geworden. Mensen investeren meer dan ooit in schoonheid. De eis om mooi te zijn wordt voor veel mannen en vrouwen een drijvende kracht in hun leven.

Je kunt alle afleveringen van Tegenlicht terugkijken via gids.tv/programma/vpro-tegenlicht.

(Beeld: Daan Colussi/VPRO)

Tegenlicht: toekomstige schoonheidsideaal op tv

.