Bekijk de uitzending van Tatort - Schimanski terug

Vr 19 januari 2018 | 20:00 Tatort - Schimanski

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Tatort - Schimanski gemist? Bekijk hier naar Tatort - Schimanski gemist.

Tatort - Schimanski

Datum
Vr 19 januari 2018
Tijd
20:00 tot 21:30
Zender
ONS
Deel-url
gids.tv/19526791

Schimanski is op vakantie in een idyllisch plaatsje onder de rook van Duisburg. Daar is hij getuige van een merkwaardige gebeurtenis: dierenarts Karl-Heinz Ascher wordt op zijn trouwdag dood gevonden ? hangend aan een boom.

Silke Faber, de bruid en tevens dochter van de rijkste boer van het dorp, is radeloos en smeekt Schimanski om hulp bij het vaststellen van de doodsoorzaak. Was het echt zelfmoord of had iemand een motief om Ascher te vermoorden?

Schimanski en Thanner komen erachter dat heel wat mensen een motief hadden. Ascher voorzag veel kalverenfokkers in de omgeving van verboden hormoonpreparaten en daarbij had hij de boeren ernstig uitgebuit.

Schimanski en Thanner brengen het ministerie van landbouw op de hoogte van de situatie. Dit leidt er uiteindelijk toe dat de met hormonen geïnjecteerde kalveren worden vernietigd.

En dan richt de woede van de dorpsbewoners zich op de beide rechercheurs. Zij hadden zich immers in eerste instantie laten leiden door de herenboer Faber, die zijn kalveren nog wél op tijd had kunnen verkopen.

De haatdragende boeren, die al hun bezittingen in rook hebben zien opgaan, belagen het huis waarin ook Thanner en Schimanski zich bevinden.

Tatort - Schimanski op tv

Doodsoorzaak zelfmoord leiden vakantie boeren landbouw bruid dochter dierenarts vernietigd dorpsbewoners faber bezittingen trouwdag kalveren ascher hormonen dood tatort rook duisburg.